Saturday, January 11, 2014

Suka Duka 2013

Assalamualaikum.... tahun 2013 telah melabuhkan tirainya...dan kini di hadapanku terbentang luas harapan 2014...well done my prince charming putera danial...mum luv u and adik till jannah...buat masa ni dia masih bersama kami sehingga diterima masuk ke mana2 sekolah..for me sekolah mana2 sama jer..janji belajar...throwback 2013, banyak kejayaan dalam karier n biz terutama creep studios yg telah mendapat sambutan hangat dgn yearly income 43k...quite shock to see the number..hahaha..but not in the acc... My small frozen biz also grow bigger even though with small dana..anyhow..syukur pada Allah atas kurniaan rezeki ini.. talk about Creep Studios, hope this 2014, our biz will burst into another level...syukur alhamdulillah..berkat doa kedua ibu yang tak pernah putus mendoakan kejayaan kami..and also this year, my little kudut a.k.a denis akan terus cemerlang supaya dapat mengikut jejak abg..walaupon dia banyak penyakit M tapi i will never stop guiding him and pray for him...that's all from now...XOXO..

my HERO..5A's you are my sunshine..my happiness

USS here we come

JANGAN PERGI :::loka Sentuhan malam Mengimbas kembali Setiap kali Kau muncul di hati * Takkan lah aku Pasrah di kalbu Menahan kegelisahan ** Jangan pergi Pergi jauh Jauh dariku Kalau umur masih panjang Jangan kau pergi Jangan Suntuknya waktu Mengetuk diriku Menahannya semua Baru aku sedar * & ** Jangan pergi Pergi jauh Jauh dariku Kalau umur masih panjang Jangan kau pergi **

Sunday, July 8, 2012

DOA UNTUK IBU - UNGU

Kau memberikanku hidup Kau memberikanku kasih sayang Tulusnya cintamu, putihnya kasihmu Takkan pernah terbalaskan Hangat dalam dakapanmu Memberikan aku kedamaian Eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu Takkan pernah terlupakan Reff: Oh ibu terima kasih Untuk kasih sayang yang tak pernah usai Tulus cintamu takkan mampu Untuk terbalaskan Oh ibu semoga tuhan Memberikan kedamaian dalam hidupmu Putih kasihmu kan abadi Dalam hidupku Repeat reff Ooohh putih kasihmu kan abadi Dalam hidupku
(gmbar masa Hari Konvokesyen ke 11 OUM : Moga ia memberi inspirasi buat putera-putera kesayangan ku...Paling bermakna kejayaan dikongsi bersama ibu tersayang)

Saturday, January 21, 2012

Luahan rasa....

salahkah aku? aku punya perasaan untuk diluahkan...xsanggup untuk menghadapinya sendirian...tapi bila segala kebaikan disalah ertikan, maka tiada maknanya pengorbananku selama ini...(tetiba aku jiwang)....mengenangkan segala apa yang berlaku, aku amat terluka...sedih...titisan air mata pun mengalir...setelah sekian lama aku masih tidak mengenalinya...jarak waktu seabad ku mengenalinya tidak mampu meruntaikan apa yang bermain difikiran...kata-kataku disalah ertikan, jadi aku tidak lagi patut bersuara selepas ini..

Maafkan aku
Sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua
Isi hatiku

Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi
Lebih dari apa yang sedaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencoba

Untuk memujuk hatimu
Mencintai aku kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Sejenis perasaan ku abaikan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta teragung darimu

Thursday, January 12, 2012

New Year 2012

12hb Januari....Salam to all.....2012 berada di pertengahan Januari..baru aku sempat nak update. Sblm 2012 tu masa Krismas aku accident kat ulu bendul..remuk gak keta but till hari ni blm berkesempatan nak pi baiki. masa berlalu dgn pantas sekali. Di awal januari 2012 aku sekali lagi ditimpa ujian dariNya. Aku redha dgn ketentuanNya. Admitted KPJ for 1 night but the charge is near 5K. Adoii..this month KPJ dapat duit aku almost 10K. Giler arr...tp nak wat camne...after this aku mesti lebih play safe..pandai2 jaga kesihatan and diri..kalau tak melayang lg duit...aku mc 10hari so banyak merehatkan diri dari kesakitan yg kutanggung. thn ni jgk keja sekolah makin banyak..dgn jadual waktu dan masa yang lebih dr thn lepas. Kenapa la diorang ni dah hilang rasa kasihan pada aku...sekali lagi xpe..aku terima tugas ini cuma yang aku mohon Allah memberi kesihatan yang lebih baik pada aku...and the best news for this month, 15Jan....kedua-dua puteraku dapat ASHR Kumon Award...walaupun Bronze Medalist tapi tetap aku syukur sbb aku tahu peningkatan diorang dalam math. berbaloi-baloi rasanya hantar Kumon walaupun agak mahal...and setelah hampir 10 tahun, aku berkesempatan menyarung Premium Beautiful baru je beberapa hari...isn't that ok? just for u my cik abang...hehehe..and from this moment on aku kena menguruskan Creep Studios as Secretary a.k.a Manager yg dah pun dapat 4 job wedding Photography..ok what? rezeki tahun baru.....esk 13jan..aku akan start sekolah mcm biasa...jadi malas woo...dah lama cuti..tapi ada tanggungjawab besar yang aku harus laksanakan untuk anak-anak muridku....Ya Allah, berikanlah kekuatan dan kesihatan yang baik untukku meneruskan kehidupan ini, membesarkan anak-anak dgn penuh kasih sayang dan mendapat kebahagiaan didunia mahupun akhirat. Moga kami sekeluarga di dalam lindunganNYA. till next update...

Sunday, July 17, 2011

Luv This Song- Afghan

video

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

Saturday, July 9, 2011

CINTA SEJATI LANGIT DAN LAUT


Dahulukala, langit dan laut saling jatuh cinta. Mereka saling
menyukai di antara satu sama lain. Oleh sebab sangat sukanya laut
terhadap langit, warna laut sama dengan warna langit. Oleh sebab
sangat sukanya langit terhadap laut, warna langit sama denga warna
laut.

Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan kata-
kata `Aku Cinta Padamu’ ke telinga langit. Setiap kali langit
mendengar bisikan penuh cinta laut terhadapnya, langit tidak
menjawab apa-apa , hanya tersipu-sipu malu dengan wajah kemerah-
merahan.

Suatu hari, datanglah awan. Melihat kecantikan si langit, awan terus
jatuh hati terhadap langit, bak cinta pandang pertama. Tetapi tentu
sahaja langit hanya setia mencintai laut. Setiap hari, langit hanya
mahu melihat laut sahaja. Awan berasa sedih tetapi ia tidak berputus
asa mencari cara dan akhirnya mendapat satu akal. Awan mengembangkan
dirinya seluas dan sebesar mungkin serta menyusup ke tengah-tengah
di antara langit dan laut. Ia berusaha menghalangi pandangan langit
dan laut terhadap satu sama lain.

Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit. Laut
mengeluarkan gelombangnya bagi mengusir awan yang mengganggu
pandangannya. Tetapi tentu sekali usahanya tidak berhasil. Lalu
datanglah angin yang sejak dulu mengetahui hubungan cinta langit dan
laut. Angin berasakan perlu membantu langit dan laut menyingkirkan
awan yang mengganggu perhubungan mereka yang sekian lama terjalin.

Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. Lantas terpecah-
pecahlah awan menjadi berselerak ke banyak bahagian, sehingga ia
tidak berupaya lagi melihat langit dengan jelas dan tidak mampu lagi
untuk mengungkapkan perasaannya terhadap langit. Kerana rasa
terseksa menanggung perasaan cinta yang menggunung tinggi terhadap
langit, awan menangis sedih.

Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak dapat
dipisahkan. Kita juga dapat melihat di mana mereka menjalin kasih.
Setiap kali memandang ke hujung laut, di mana ada garisan horizon
yang menemukan langit dan laut, di situlah mereka sedang berpacaran.

Friday, July 8, 2011

GEISHA - Cinta dan Benci

Lirik lagu ini mewakili perasaan aku buat masa ini...to you Mr Helmy..

bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga

tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi

tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

woo ooo ku sakit karenamu

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci

sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa

Sabar....patience....


(Gambar ni masa kat Genting Theme Park)

salam to all...dah jenuh aku cuba nk blogging balik...pasword sudah tukar la...gmail...bukan yahoo...nak lenguh duk cuba..kali ni aku cuma nak meluahkan isi hati ke ruangan ini...aku cuma manusia biasa yg telah melalui ujian getir dalam hidup..hanya insan yg tertentu dipilih oleh Allah dgn ujian seperti ini...aku telah pun pasrah kehadratMU Ya Allah..ujian ini menjadikan aku makin tabah...
ibu mana yang tidak inginkan kejayaan anak2nya...begitulah harapan aku pada danial dan danish...aku inginkan yg terbaik untuk mereka..tp kadang2....anak2 ni x memahami kesungguhan ibu bapa untuk mereka...mungkin mereka belum ada kesedaran untuk semua itu...my efforts are....kerja KUMON aku akan pantau setiap hari...exercise aku akan check dgn masa yang betul, ......homework aku akan pastikan mereka siapkan dgn betul....channel kartoon aku block,.... each day kena amik satu subjek utk study,.... no more PS2..only school holiday...tapi itu semua masih belum cukup untuk memastikan kejayaan masa depan mereka..biasa la bdk2, asyik kena ingatkan selalu..mmg beza bdk sekarang dgn masa aku bdk dulu...cabarannya makin besar...aku berharap sangat mereka akan membahagiakan aku...
until then...cau cin cau...

Tuesday, March 29, 2011

Alhamdulillah

Alhamdulillah...syukur..itulah kata hikmat yang dapat aku gambarkan hari ni...coz aku dah hand over the tesis kpd lecturer....berbunga2 hati keriangan...aku rasa syukur sgt ...telah menyempurnakan pengajian selama 4 thn..nk menjerit pun ada...hahahaha...so satu beban dah lepas..tunggu exam mate form 6 pastu....konvo la..INSYAALLAH...projek terkini nak kemas bilik utk dijadikan study room bdk2 ni...rumah mcm kapal nak belayar...masa buzy aritu aku buat xnampak je walaupun sakit mata memandang....ok la...nak titun dulu....nk lepak habis-habis

Sunday, March 27, 2011

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

This song for MR HELMY..luv you

Tuesday, January 11, 2011

New Year 2011

Salam....Selamat Tahun Baru 2011 untuk semua kawan-kawan...Quite long since Hari Raya post to update this column...well, it's been so long until now...fuh..baru blh rilex sikit...so far school macam biasa je...jadual waktu not so pack...adalah masa nak berpoya-poya sikit menyembang kat sekolah..ok....induk's wedding is coming on...so aku as perancang hantaran menjalankan tanggungjawabku sebaik mungkin..hope that suma org suka hasil keras tanganku...hahaha..treatment still on but kadang2 aku rasa mcm nak ponteng aje g sana...tapi memikirkan effectnya..aku gagahi jua...tension tau?????so far takaful masih sepi lagi...blm ada mood nak buat...bukannya apa...aku ni dah terbeban dgn treatment, sekolah dan belajar so aku buat dono je right now..(jgn mere ye bos)hehehe....till next post..nk g amik bebudak ni dari KUMON...bye